İşyerinizde Alabileceğiniz Covid-19 Tedbirleri Nelerdir?

İşyerinizde Alabileceğiniz Covid-19 Tedbirleri Nelerdir?

Tüm dünyada bireysel tedbirlerle ve devlet yaptırımlarıyla önüne geçilmeye çalışılan Covid-19 salgını, devlet kurumları ve özel şirketlerde uygulanan tedbirlerle de destekleniyor. Şirketlerin gerek personel gerek süreç politikalarında yaptıkları değişiklikler, salgının yayılım hızının azaltılmasında büyük önem taşıyor. Şirketlerde covid tedbirleri, sektörel durumlarına ve iş konusuna bağlı olarak değişiklik gösterse de şirketlerin uygulaması gereken zorunlu tedbirler de yer alıyor.

Maske, mesafe ve temizlik kuralları, tüm alanları kapsayan en genel ve en temel kural olarak karşımıza çıkarken şirketlerin pandemi sürecinde uyması gereken kurallar arasında da ilk sırada yer alıyor. Şirketinizde çalışmalarınıza devam ederken salgının önüne geçebilmek adına dikkat edilmesi gereken hususları sizler için listeledik. Sağlıklı yarınlar dileriz.

  • Şirket yapınızın elverdiği ölçüde evden çalışmaya uygun gördüğünüz departmanları evden çalışmaya yönlendirmelisiniz. Evden çalışmada size destek olabilecek online yazılımlardan faydalanarak, uzaktan çalışmada işlerin aksamaması için gereken önlemleri alabilirsiniz. CRM Bulut, Stok Takip yazılımı, Ön Muhasebe Programı gibi programları bulut tabanlı olarak kullanarak; satış, muhasebe gibi departmanlarınızı da kolaylıkla evden çalışmaya yönlendirebilirsiniz.
  • Evden çalışmaya uygun olmayan, üretim departmanı gibi emek yoğun departmanlarda ise, vardiyalı çalışma ve esnek çalışma saatleri kullanarak personel sayısını mümkün olan en asgari seviyeye çekmelisiniz. Üretimi aksatmayacak sayıda personelin dönüşümlü olarak çalışmasının sağlanması temas ihtimalini azaltacak ve bulaş riskinin önüne geçilmesini sağlayacaktır.
  • Masa düzenlerini mesafe kuralına uygun hale getirmeyi unutmayın. Bitişik nizam çalışma ortamlarında, personeller arasında birer masa boşluk bırakmak ya da çapraz oturum düzeni kullanmak mesafe açısından önemlidir.
  • Şirketinize misafir kabul etmemeye özen gösterin. Ya da misafirlerinizi şirket girişinde havalandırması uygun bir ortamda ağırlayın. Çay ya da kahve ikramlarından kaçının ya da tek kullanımlık karton bardaklar kullanın.

  • Şirketinizin ortak kullanılan alanlarını sıklıkla havalandırıp temizleyin. Çamaşır suyu ya da özel üretilmiş dezenfektanlar kullanılmasını sağlayın. Mümkünse temizlikten tek bir kişinin sorumlu olması ve eldiven kullanımına dikkat etmesi önemlidir.
  • Bilgisayar, telefon ve masaların kişiye özel olmasını sağlamalı ve ortak kullanımlardan kaçınmalısınız.
  • Toplu taşıma kullanımının önüne geçilebilecek tedbirler düşünülmeli ve ailesinde, yakın çevresinde test sonucu pozitif olan kişilerin karantina süresine uymasına dikkat edilmelidir.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları